Cykelpodd med Elna och Helena

Avsnitt 33 - Frågelådornas frågelåda

June 16, 2020

Vad hände egentligen när Elna körde ganska j-la fort faktiskt? Och vad hände med Strava? Och vad har vi för cykeldatorer och vad har vi dem till? Elna googlar sin Wahoo Elemnt och Helena pratar om sin Garmin Edge och sin Garmin Forerunner - om rutter, och puls och om att känna sig naken och om att vara skojig på Strava. Snacket om cykeldatorer blir till en fnissig harang om att vara petig med detaljer, intervaller med ”gnekande” sadel och ett långpass med gnisslig vevarm.

Vi får reda på hur det gick med helhetsupplevelsen kring Helenas sadel, vad har Corona med det att göra egentligen? Och tränar vi mycket annat för att bli bra på cykel? Det blir snack om rehab, löpning och om att vilja känna sig genomstark.  Och vad i hela friden behöver man egentligen springa efter?

Vi snackar cykelställ - vad har vi för cykelställ och varför? På taket, på kroken, i bagagen - hur kör vi våra hojar egentligen? Och varför är det så tråkigt att resa med cykel på taket, förutom ifall man passerar ett trevligt fik i Korsberga? Och hur många endurohojar får man in i skuffen om man leker cykeltretris? Och hur skrämmer man skiten ur en övningskörande dotter?

Hörlurar och musikens vara eller inte vara i öronen är ofta ett hett diskussionsämne - kör vi med musik och isåfall, vad lyssnar vi på? Och på tal om det - hur går det med Helenas bakhjulsåkande? Och det här med Elnas yoga-streak, har det gett någon effekt på cyklingen. Fast än viktigare - skulle vi välja en skidåkare och en landsvägscyklist att köra XCE emot, vem skulle du välja? Taktiksnack kring hattiga fjädrar på det!

Vi fick en fråga om gaffelvinkel och slaglängd och försöker reda ut hur vi tänker kring det. Och vidare reder vi ut en fråga om vad man ska tänka på när man har en kolfiberram.

Vi hoppas att ni gillar den här frågepodden, tusen tack för att du som lyssnar både lyssnar och undrar saker på beställning - vi tycker så himla mycket om er!

Podbean App

Play this podcast on Podbean App